بانک اطلاعات مواد غذایی تغذیه

خواص سیب

خواص سیب , فیت شیپ
مقاله‌ای اختصاصی از مجله فیت شیپ

سیب

خواص سیب , فیت شیپ

خواص سیب , فیت شیپ

سیب یک میوه درختی گرم سیری از خانواده گلسرخیان است که انواع مختلفی دارد، مانند سیب گلاب (Gala apple)، سیب سرخ، سیب سبز و سیب وحشی. این میوه خوش عطر و طعم، حاوی مقدار زیادی پتاسیم، سدیم، کلسیم، برم و فسفر و مقادیر زیادی ویتامین آ و ب می‌باشد و  یکی از سین های سفره هفت سین ایرانیان است.

از قرن سیزدهم  در سرتاسر اروپا گسترش فوق العاده ای یافت. تا قرن هفدهم، حداقل 120 رقم از آن در غرب اروپا کشت و کار می شده است. با گسترش مذهب پروتستان که به سیب به عنوان میوه ویژه خدا اهمیت داده می شد، کشت و کار آن در مناطق شمالی و غربی اروپا گسترش یافت که آغاز آن در کشور آلمان و به اوایل قرن هفدهم برمی گردد. تا پایان قرن هجدهم صدها رقم در سرتاسر اروپا شناسایی گردید. انجمن باغبانی سلطنتی انگلیس حداقل 1200 رقم سیب را در سال 1826 معرفی کرد. در قرن های هجدهم و نوزدهم ارقام شناخته شده بر اساس مناسب بودن برای مصرف طبقه بندی گردیدند. اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم بیشترین تنوع آن در اروپا وجود داشت.

امروزه سیب در بیشتر کشورهای دنیا کشت و پرورش داده می شود. می توان گفت که از جمله درختان میوه ای است که بیشترین تنوع ارقام را داشته به طوری که حتی در گرمترین و سردترین مناطق جهان واریته هایی از آن قابل کشت و کار است.

*برگرفته از دایرة المعارف پزشک خانواده ترجمه و نگارش مهرداد پارسا؛ با مقدمه محمود نجم آبادی

خواص سیب

دستگاه اعصاب

 تقویت کننده دستگاه اعصاب، آرامبخش و خواب آور، برطرف کننده اضطراب، دلهره، ترس، وحشت، لکنت زبان و دیگر اختلالات عصبی است.

ناراحتی های پوستی

 تقویت کننده پوست مخاط ها ، مو ، ناخن و درمان کننده اگزما مزمن، کچلی و آلرژی های پوستی است .

ضماد سیب پخته، التیام دهنده زخمها و جراحات می باشد.

جوشانده آن نیز برطرف کننده تبخال است.

اختلالات تنفسی

 دستگاه تنفس را تقویت نموده، تنگی نفس، سرفه های مزمن، گرفتگی صدا،  التهاب برونشها سیاه سرفه و اختلالات تنفسی را درمان می نماید.

جوشانده آن نیز سرما خوردگی، زکام و سرفه های شدید را درمان می کند.

ضد عفونی

 ضد عفونی کننده دهان ، لوله گوارش و خون است.

غرغره با شیره سیب پخته ، التهاب گلو را برطرف و آنژین را درمان می کند.

جوشانده برگ درخت این میوه نیز عفونت خون را برطرف و خاصیت تب بری دارد.

ورم مفاصل

این میوه پایین آورنده اسید اوریک خون و درمان کننده نقرس و درد مفاصل می باشد.

جوشانده پوست آن، رماتیسم را درمان می نماید.

جوشانده برگ درختش نیز، یک داروی ضد روماتیسم می باشد.

دستگاه گوارش

 تقویت کننده دستگاه گوارش و برطرف کننده حساسیت و ضعف دستگاه گوارش می باشد.

 درمان کننده ناراحتی های معده و روده ، ورم حاد و مزمن کولیت  ، استفراغ ، اسهال و بی اشتهایی است.

 پخته یا بریان شده نیز یبوست را برطرف می نماید و جوشانده پوست آن منظم کننده دستگاه گوارش است.

اختلالات قلبی و عروقی

 مقوی قلب و عروق و درمان کننده تصلب شرائین، پرخونی و کم خونی است.

جوشانده پوست آن، کلسترول خون را کاهش داده و از رسوب چربی در جدار عروق جلوگیری می نماید.

 

نکاتی درباره سیب

یک) سیب را حتما با پوست بخورید. بیشتر ویتامین آن در پوست آن است و درمان کننده یبوست است.

دو) دم کرده برگ درخت آن ادرار آور است و درمان کننده التهاب کلیه و مثانه می‌باشد.

سه)  از حرارت و گرمای بدن کم می کند. (همانند هندوانه)

چهار) افرادی که می‌خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند.

پنج) رب سیب ترش علاج اسهال، استفراغ و درد و غم است.

شش) در صورتی که آب سیب را می گیرد سریعا آن را بنوشید تا آنزیم های آن از بین نروند.

هفت) مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.

هشت) آب سیب برای زیبایی پوست کاربرد زیادی دارد مخصوصا در از بین بردن چین و چروک ها.

نه) سیب مقوی و سم زدای کبد بوده و اشتها آور است.

ده) برای رفع درد چشم آن را رنده کرده و در پارچه ای پیچیده و روی چشم خود قرار دهید.

 

جدول ارزش غذایی

*ارزش غذایی براساس 100 گرم از ماده مورد نظر است. (per 100 g. Total-ORAC- 1819 µmol TE/100 g)
 
*اطلاعات زیر با وب سایت پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا (USDA) بروز هستند.
موارد ضروری و اساسیارزش غذاییدرصد مصرف مجاز روزانه
انرژی50 کیلوکالری2.5 %
کربوهیدرات13.81 گرم11 %
پروتئین0.26 گرم0.5 %
چربی کل0.17 گرم0.5 %
کلسترول0 میلی گرم0 %
فیبر خوراکی2.40 گرم6 %

ویتامین ها

اسید فولیک3 میکروگرم1 %
نیاسین0.091 میلی گرم1 %
اسید پانتوتنیک0.061 میلی گرم1 %
پیریدوکسین0.041 میلی گرم3 %
ریبوفلاوین0.026 میلی گرم2 %
تیامین0.017 میلی گرم1 %
ویتامین (C) سی4.6 میلی گرم2 %
ویتامین (A) آ54 یکای بین‌المللی8 %
ویتامین (E) ای0.18 میلی گرم1 %
ویتامین (K) کا2.2 میکروگرم2 %

الکترولیت

سدیم1 میلی گرم0 %
پتاسیم107 میلی گرم2 %

مواد معدنی

کلسیم6 میلی گرم0.6 %
آهن0.12 میلی گرم1 %
منیزیم5 میلی گرم1 %
فسفر11 میلی گرم2 %
روی0.04 میلی گرم0 %

مواد مغذی گیاهی (فیتو-مواد مغذی)

کاروتن-β (بتا)27 میکروگرم
کریپتوزانتین-β (بتا)11 میکروگرم
زآگزانتین29 میکروگرم

 

مقالات و پژوهش های مرتبط با سیب

آخرین مقالات و پژوهش های مرتبط با این موضوع را در مرکز تحقیق و توسعه فیت شیپ مطالعه کنید.

 

خلاصه
تاریخ بازبینی
آیتم بازبینی شده
خواص سیب
امتیازدهی نویسنده
51star1star1star1star1star

درباره ما

مجله فیت شیپ

مجله فیت شیپ

با افزایش آگاهی و علمتون می‌تونید کیفیت زندگی و سلامت خودتون رو تا حد زیادی افزایش بدید؛ به همین سادگی! ما هم در مجله فیت شیپ به شما کمک می‌کنیم تا به بروزترین آموزش‌ها و مطالب علم سلامت، تغذیه، ورزش و سبک زندگی به زبان فارسی و بیانی ساده دسترسی داشته باشید!

۳ دیدگاه

دیدگاهی بگذارید