بانک اطلاعات مواد غذایی تغذیه

همه چیز درمورد پنیر ریکوتا:پنیر ایتالیایی شگفت‌انگیز

پنیر ریکوتا یک معجزه ایتالیایی! خواص پنیر ریکوتا - مجله فیت شیپ
مجله فیت شیپ
مقاله‌ای اختصاصی از مجله فیت شیپ

پنیر ریکوتا نوعی پنیر ایتالیایی است که در تهیه بسیاری از غذاها و دسرها استفاده می‌شود. پنیر ریکوتا بافتی نرم و طعمی ملایم دارد که باعث می‌شود طرفداران زیادی داشته باشد.

علاوه بر کاربردهای فراوان پنیر ریکوتا در آشپزی، از نظر تغذیه‌ای نیز بسیار مغذی و پرفایده است. در حقیقت از خواص پنیر ریکوتا می‌توان کاهش وزن، کاهش فشارخون و سلامت استخوان‌ها را مثال زد. می‌خواهید در مورد این پنیر بیشتر بدانید؟ پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

پنیر ریکوتا چیست؟

پنیر ریکوتا، نوعی پنیر است که می‌تواند از شیر گاو، گوسفند یا بز به دست آید، اما معمولا پنیر ریکوتایی که ما به صورت صنعتی تهیه می‌کنیم از شیر گاو به دست می‌آید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این پنیر کاربرد گسترده‌ای در آشپزی ایتالیایی از سالاد، پاستا و لازانیا تا انواع کیک‌ها را داشته و به دلیل حالت خامه‌ای، بافت نرم و طعم ملایمی که دارد بسیار محبوب است.

پنیر ریکوتا یکی از سالم ترین انواع پنیر در نظر گرفته می‌شود و حاوی تمام آمینواسیدهای ضروری مورد نیاز بدن است. این پنیر ایتالیایی خوش طعم، سرشار از پروتئین، کلسیم، سلنیم و بسیاری از ریزمغذی‌های دیگر است که در ادامه بیشتر راجع به خواص تغذیه‌ای آن صحبت خواهیم کرد.

طرز تهیه پنیر ریکوتا

ریکوتا در زبان ایتالیایی به معنی دوباره پخته شده (recooked) است و در اصل از آب پنیر دارای پروتئین وی به دست می‌آید.

در طرز تهیه پنیر ایتالیایی ریکوتا آمده است زمانی که شما بخواهید پنیر درست کنید، شیر به دو قسمت مجزای مایع و جامد تقسیم می‌شود. قسمت جامد که شامل سرشیر است جدا شده و پس از فشرده شدن به پنیرهای معمول مصرفی تبدیل می‌شود.

پیشنهاد مطالعه:  رژیم کالری شماری روشی منسوخ برای لاغری

جالب است بدانید که پنیر ریکوتای ایتالیایی که از آن صحبت می‌کنیم، از قسمت مایع پنیر یا همان پروتئین وی آن به دست می‌آید.

درست کردن پنیر ریکوتا

برای درست کردن پنیر ریکوتا، مقدار کمی شیر پرچرب و سرکه به پروتئین وی باقیمانده اضافه شده و حرارت داده می‌شود. پس از مدتی حرارت ملایم، لخته‌های نرم و سفید پنیر روی ظرف  جمع می‌شود که درواقع همان پنیر ریکوتا می‌باشد.

این فرآیندی که توضیح دادیم، روش سنتی ساخت پنیر ریکوتا است اما در حال حاضر در کشورهای صنعتی و کاخانجات، این پنیر محبوب از شیر کامل (پرچرب) گاو به دست می‌آید.

کالری پنیر ریکوتا + حقایق تغذیه‌ای این پنیر ایتالیایی

پنیر ریکوتا منبعی فوق العاده از بهترین موادمغذی است که آن را به یکی از سالم ترین پنیرها تبدیل می‌کند. پروتئین وی موجود در این پنیر، به سادگی جذب شده و در تقویت عضلات، کاهش فشارخون و کلسترول موثر است.

نصف فنجان از پنیر ریکوتای تهیه شده از شیر کامل گاو، حاوی این موادمغذی است:

  • 216 کیلوکالری
  • 4 گرم کربوهیدرات
  • 14 گرم پروتئین
  • 16 گرم چربی
  • 257 میلی گرم کلسیم (26% ارزش روزانه)
  • 18 میلی گرم سلنیوم (26% ارزش روزانه)
  • 196 میلی گرم فسفر (20% ارزش روزانه)
  • 2/0 میلی گرم ریبوفلاوین یا ویتامین B2 (14% ارزش روزانه)
  • 552 واحد بین المللی ویتامین A (11% ارزش روزانه)
  • 4/1 نیلی گرم روی (10% ارزش روزانه)
  • 4/0 میکروگرم ویتامین B12 (7% ارزش روزانه)
  • 15 میکروگرم فولات (4% ارزش روزانه)
  • 130 میلی گرم پتاسیم (4% ارزش روزانه)

فواید پنیر ریکوتا برای سلامتی

پنیر ریکوتا امروزه در فرهنگ ما ایرانیان زیاد مورد استفاده قرار نمی‌گیرد اما دلایل زیادی وجود دارد که ما می‌خواهیم مصرف این محصول فوق العاده را به ما پیشنهاد دهیم تا از آن در رژیم غذایی تان لذت ببرید. در ادامه به چند مزیت شگفت انگیز پنیر ریکوتا اشاره کرده ایم.

1.ارتقای سلامت استخوان

همانطور که در قسمت قبلی گفته شد، پنیر ریکوتا سرشار از کلسیم بوده و 26% نیاز روزانه بدن شما را به این ماده معدنی تامین می‌کند. کلسیم یکی از اصلی ترین اجزای استخوان‌های ما بوده و برای متابولیسم و سلامت آن ضروری است. علاوه بر این، پنیر ریکوتا مقدار زیادی فسفر دارد که فسفر نیز نقشی اساسی در سلامت استخوان ایفا می‌کند.

پیشنهاد مطالعه:  کالری خرما و ارزش غذایی آن در مقایسه با کشمش، توت خشک و...
فواید پنیر ریکوتا این پنیر ایتالیایی را شگفت‌انگیز کرده است.

بنابراین، در هر سن و شرایطی که هستید و می‌خواهید سلامت استخوان‌های بدنتان را تضمین کنید، استفاده از این پنیر ایتالیایی فوق العاده را در رژیم غذایی تان قرار دهید.

2.سرشار از پروتئین

پنیر ریکوتا از موادغذایی است که از لحاظ ارزش پروتئینی، بالاترین کیفیت را دارد و هر نصف فنجان آن تقریبا حاوی 14 گرم پروتئین است. پروتئین از درشت مغذی‌هایی است که برای جنبه‌های مختلفی از سلامت از جمله رشد و تکامل، تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت عضلات لازم است.

کمبود دریافت پروتئین در رژیم غذایی سبب عوارضی جدی از جمله ریزش مو، گرسنگی بیش از حد و تضعیف سیستم ایمنی می‌گردد. استفاده از پنیر ریکوتا همراه با انواع گوشت‌­ها، حبوبات یا سبزیجات یکی از بهترین راه‌ها برای تامین پروتئین روزانه بدن شما می‌باشد.

3.کمک به کاهش وزن

کالری پنیر ریکوتا در هر فنجان 216 کالری است؛ این محصول لبنی لذیذ به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. علاوه بر کم ­کالری بودن، ریکوتا با سرکوب هورمون گرلین بدن، در القای احساس سیری و از بین­بردن گرسنگی کاذب موثر است؛ بنابراین می‌تواند همراه با بادام میان­وعده‌ای فوق العاده در رژیم غذایی شما باشد.

در مقاله‌ای که در مجله تغذیه بالینی امریکا به چاپ رسید، ثابت شد که دریافت پروتئین و کلسیم کافی در روز، می‌تواند منجر به کاهش وزن، کاهش توده چربی و پیشگیری از چاقی شود.

4.تنظیم فشارخون

در بعضی مطالعات دیده شده است که پروتئین وی استفاده شده در تهیه پنیر ریکوتا، می‌تواند سطوح فشارخون را تنظیم کند. برای مثال، مطالعه‌ای در سال 2016 ثابت کرد که مکمل یاری با پروتئین وی به مدت 8 هفته منجر به کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک می‌شود.

پنیر ریکوتا سرشار از فسفر است که این ماده معدنی نیز می‌تواند در پیشگیری از پرفشاری خون نقش موثری ایفا کند. بعضی مطالعات پیشنهاد می‌کنند که افزایش دریافت کلسیم، فسفر و منیزیوم از موادغذایی مانند پنیر ریکوتا می‌تواند در کاهش فشارخون بیماران اهمیت داشته باشد.

پیشنهاد مطالعه:  آیا غذا خوردن قبل از خواب بد است؟

پیشنهاد می‌کنیم مطلب 15 ماده غذایی برای کاهش فشارخون را مطالعه نمایید.

خطرات و عوارض احتمالی مصرف پنیر ریکوتا

به خاطر داشته باشید که پنیر ریکوتا به عنوان یک محصول لبنی، حاوی مقدار قابل توجهی لاکتوز است. بنابراین اگر مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستید، ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که از دیگر انواع مشابه پنیر مانند پنیر چدار، سوئیسی یا پارمسان استفاده کنید.

افرادی که به پروتئین شیر گاو آلرژی دارند، باید تمام انواع لبنیات و پنیر را از رژیم غذایی خود حذف نمایند. البته این نوع آلرژی غذایی معمولا در کودکان دیده شده و تا سن 8 سالگی بهبود می­یابد. با این حال، به دلیل عوارض قابل توجهی که آلرژی به پروتئین شیر گاو می‌تواند در فرد ایجاد کند، باید به آن توجه کرد.

پنیر ریکوتا با تمام خواص شگفت‌­انگیز و طعم فوق العاده‌ای که دارد، حاوی مقدار بالایی اسیدچرب اشباع است. هر چند به تازگی مصرف اسیدهای چرب اشباع همانند دهه‌های گذشته توسط متخصصین تغذیه منع نمی‌شود، اما همواره باید به خاطر داشته باشید که مانند دیگر موادغذایی، از این پنیر نیز در حد تعادل در رژیم غذایی خود استفاده نمایید.

منابع:

https://www.livestrong.com/article/374376-is-ricotta-cheese-healthy/

https://www.healthline.com/nutrition/healthiest-cheese

درباره نویسنده

مجله فیت شیپ

مجله فیت شیپ

با افزایش آگاهی و علمتون می‌تونید کیفیت زندگی و سلامت خودتون رو تا حد زیادی افزایش بدید؛ به همین سادگی! ما هم در مجله فیت شیپ به شما کمک می‌کنیم تا به بروزترین آموزش‌ها و مطالب علم سلامت، تغذیه، ورزش و سبک زندگی به زبان فارسی و بیانی ساده دسترسی داشته باشید!

دیدگاهی بگذارید

سلام

شماره موبایلتون و ایمیلتون رو بزنید و کد تخفیف ۵۰ درصدی اپلیکیشن سبک رو بگیرید.