تغذیه نکات تغذیه

آیا کلسترول تخم مرغ باعث مشکلات قلبی می‌شود؟

مجله فیت شیپ
مقاله‌ای اختصاصی از مجله فیت شیپ

سال‌هاست این شایعه وجود دارد که تخم مرغ، میزان کلسترول بالایی دارد، از این رو نگرانی‌هایی در رابطه با سلامت قلب برای خیلی‌ها بوجود آورده است.

در این مطلب از مجله فیت شیپ، توضیحاتی بر اساس تحقیقات جدید به شما می‌دهیم که توضیح می‌دهد کلسترول تخم مرغ آنقدر که تصور می‌شود برای سیستم قلبی عروقی مضر نیست!

پیشنهاد مطالعه : مقاله حاضر، مطابق آخرین تحقیقات انجام شده است که پیرو مطلب قبلی “آیا تخم مرغ، کلسترول را افزایش می دهد؟” آورده شده است که مطالعه آن مطلب نیز خالی از لطف نیست.

با توجه به روند روزافزون مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، محققان در این زمینه، پژوهش‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند. در این گزارش نتایج حاصل از جدیدترین تحقیقات در زمینه تأثیر مصرف تخم مرغ در بالا رفتن کلسترول که یکی از عمده‌ترین دلایل بیماری‌های قلبی عروقی است، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

آنچه در این مقاله از مجله فیت‌شیپ، می‌خوانید:

  • کلسترول تخم مرغ به قلب شما آسیب نمی‌زند!
  • کلسترول خوب و بد
  • گروه‌های پرخطر برای مصرف تخم مرغ
  • مصرف تخم مرغ در افرادی با دیابت یا چربی خون
  • میزان مصرف تخم مرغ در گروه‌های پرخطر

کلسترول تخم مرغ به قلب شما آسیب نمی‌زند!

مطالعات اخیر نشان داده است که تاکنون استفاده روزانه، حداکثر تا میزان شش عدد، برای افراد سالم خطر قلبی در پی نداشته است.

مصرف تخم مرغ در افراد سالم، تنها در تعداد محدودی سبب افزایش کلسترول خون می‌شود. این میزان کلسترول حتی در جوانان تأثیر کمتری خواهد گذاشت.

کلسترول خوب و بد

در انتقال کلسترول در گردش خون دو حامل نقش دارند:

  1. LDL (کلسترول بد)
    با انتقال کلسترول به دیواره عروق، سبب افزایش خطر آترواسکلروز (گرفتگی عروق) می‌شود.
  2. HDL (کلسترول خوب)
    با برداشت کلسترول از دیواره عروق، سبب کاهش خطر آترواسکلروز می‌شود.

در صورت افزایش LDL در بلند مدت، خطر سکته قلبی بالا می‌رود.

گروه‌های پرخطر برای مصرف تخم مرغ

عکس یک انسان که قلب خود را با دستش گرفته است و در پشت زمینه او تصویر دو نیمرو روی نان تست قرار دارد که اشاره به گروه‌های پرخطر برای مصرف تخم مرغ دارد -فیت‌شیپ

باید این را در نظر بگیریم که همواره افرادی به عنوان گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند. بنابراین در رژیم غذایی آن‌ها استفاده از تخم مرغ باید با محدودیت و زیر نظر مشاور تغذیه انجام شود.

  1. افرادی با مشکلات قلبی عروقی (از جمله کسانی که سابقه خانوادگی تصلب شرایین داشته‌اند.)
  2. افراد دیابتی
  3. کسانی که چربی خون بالا دارند.

مصرف تخم مرغ در افرادی با دیابت یا چربی خون

آیا مصرف تخم مرغ در افرادی که دیابت یا چربی خون دارند باید به کل قطع شود؟

به احتمال زیاد لزومی به انجام این کار وجود ندارد.

در بعضی از افراد بیمار همانند افراد سالم، به همراه ترشح بیش از حد کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL) نیز افزایش می‌یابد اما ممکن است ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در این افراد به وجود آید.

پیشنهاد مطالعه: بهتر است در رابطه با رِژیم افراد دیابتی، مطلب “رژیم غذایی مخصوص بیماران دیابتی” را بخوانید.

میزان مصرف تخم مرغ در گروه‌های پرخطر

این افراد نباید روزانه بیشتر از 200 میلی گرم کلسترول مصرف کنند، که این میزان تقریباً معادل 1 عدد تخم مرغ است.

همینطور وقتی رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات باشد مصرف کلسترول غذایی منجر به تولید کلسترول بد یا LDL توسط کبد می‌شود.

در آخر

باید بگوییم مصرف روزانه تخم مرغ برای افراد سالم بلامانع است اما کسانی که جزو گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند بهتر است زیرنظر متخصص تغذیه و با در نظر گرفتن محدودیت از این تغذیه سالم بهره بگیرند.

پیشنهاد فیت‌شیپ : در صورتی که نیاز به برنامه غذایی شخصی سازی شده دارید، می‌توانید در باشگاه مجازی فیت شیپ ثبت نام کنید تا متخصصین تغذیه فیت شیپ به صورت آنلاین برنامه‌ای مخصوص شما تنظیم کنند.

منابع :
www.mayoclinic.org:Eggs:Are they good or bad for my cholesterol
www.healthline.com:Eggs and Cholesterol — How Many Eggs Can You Safely Eat?

درباره نویسنده

مجله فیت شیپ

مجله فیت شیپ

با افزایش آگاهی و علمتون می‌تونید کیفیت زندگی و سلامت خودتون رو تا حد زیادی افزایش بدید؛ به همین سادگی! ما هم در مجله فیت شیپ به شما کمک می‌کنیم تا به بروزترین آموزش‌ها و مطالب علم سلامت، تغذیه، ورزش و سبک زندگی به زبان فارسی و بیانی ساده دسترسی داشته باشید!

دیدگاهی بگذارید