بانک اطلاعات مواد غذایی تغذیه

۷ خاصیت فوق‌العاده زغال اخته در درمان بیماری‌ها

مجله فیت شیپ
مقاله‌ای اختصاصی از مجله فیت شیپ

زغال‌اخته (Cornelian Cherry) میوه‌ای است که روی یک درخت کوتاه با گل‌هایی زرد و برگ‌هایی بسیار زیبا رشد می‌کند. زیبایی این درخت موجب شده است به عنوان یک درخت زینتی مورد استفاده قرار بگیرد.

گل‌های این درخت منبع غذایی مناسبی برای زنبورها بوده و به حمله‌های قارچی مقاوم هستند.

میوه آن یک‌دست، دوکی یا بیضی مانند، هسته‌دار و قرمز رنگ می‌باشد که حدود دو سانتی متر رشد می‌کند و خوراکی است.

میوه این درخت، در داروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نارس این میوه برای خوردن مناسب نیست چون زبان و دهان را می‌سوزاند و تنها زمانی کاملاً می‌رسد که از درخت بیفتد و به رنگ قرمز تیره یا روشن در بیاید.

زغال‌اخته طعمی بسیار عالی دارد که این طعم در اثر اسیدی بودن آن ایجاد شده است.

این گیاه در جنوب غربی آسیا، در کشورهای ایران، آذربایجان، ارمنستان، اسرائیل، سوریه، لبنان، ترکیه و جنوب اروپا دیده می‌شود که به عنوان پایه بسیاری از داروهای این مناطق، مورد استفاده قرار می‌گرفته است. به‌خصوص در مناطق جنوبی اروپا که گفته شده ریشه این گیاه از آنجا می‌آید.

همچنین در این مناطق از زغال‌اخته نوشیدنی‌های الکلی‌ همچون راکی و نیز انواع مرباها و سس‌ها را می‌گرفته‌اند.

آنچه در این مقاله از مجله فیت‌شیپ می‌خوانید:

  • فواید زغال اخته
  • بیماری‌هایی که توسط زغال اخته درمان می‌شوند

فواید زغال اخته

زغال‌اخته تنها محدود به زینتی و زیبا بودن درختش نیست، بلکه خانه‌ای مملوء از خواص و موادمغذی می‌باشد.

این میوه اخیراً به دلیل اینکه مشخص شده فواید زیادی دارد، بسیار مورد توجه جامعه پزشکی قرار گرفته و به عنوان غذایی دارویی مورد استقبال واقع شده‌است.

1. درمان اسهال و اسهال خونی با خاصیت منقبض کنندگی

زغال‌اخته خاصیت قوی منقبض‌کنندگی دارد که باعث می‌شود همچون یک داروی منقبض‌کننده عمل کند، از این رو به صورت سنتی برای درمان اسهال و اسهال خونی مورد استفاده بوده‌است. عمل منقبض کنندگی این میوه به حضور سطوح بالای تانین (جوهر مازو) در آن نسبت داده می‌شود. در حقیقت احساس خشکی که فرد با خوردن زغال‌اخته، خرمالو و به در دهانش به وجود می‌آید، به دلیل وجود تانین با خاصیت منقبض کنندگی در این میوه‌ها می‌باشد که مسئول منقبض شدن و جمع شدن بافت‌های درون دهان است.

این عمل تانین ترشح مایعات بدن را کم می‌کند که اولین مرحله درمان پس از ابتلا به اسهال و اسهال خونی است.

زغال اخته، با خاصیت منقبض کنندگی‌ خود، کار منقبض کردن ماهیچه‌های بدن و بافت‌ها، به‌خصوص زمانی که فرد دچار خونریزی شده‌است، را انجام می‌دهد. از این خاصیت زغال‌اخته برای درمان دردها و مشکلات شکمی، تب و وبا نیز استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه :۵ روش خانگی برای درمان اسهال

2. نیروبخشی عالی

میوه‌ زغال‌اخته دارای خواص نیروبخش و تقویت‌کننده نیز می‌باشد که این مقوی بودنش به مقادیر بالای مواد معدنی موجود در آن نسبت داده می‌شود. این میوه‌ها غنی از مس، کلسیم، منگنز، پتاسیم و روی هستند.

علاوه بر این مواد معدنی ضروری، زغال اخته منبعی فوق‌العاده از سدیم نیز می‌باشد.

مصرف این میوه و فرمولاسیون درمانی تولید شده از آن به تسریع بهبود بیماری‌های گوناگون و بازگشت به سلامت طبیعی بعد از بیماری کمک می‌کند. برای نمونه، آب زغال‌اخته می‌تواند باعث تسریع بهبود اسهال شدید شود.

3. محافظ طبیعی کبد

تحقیقات متعددی برای پیدا کردن خواص سلامتی مصرف زغال‌اخته انجام شده‌است. نتایج این تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف منظم این میوه به حفظ عملکرد کبد کمک می‌کند.

4. کمک به عملکرد کلیه

عکس یک کاسه سفید رنگ حاوی زغال اخته که نشان دهنده خواص زغال اخته است- فیت شیپ

خوردن زغال‌اخته، عملکرد کلیه‌ها را نیز بهبود می‌بخشد. در طب سنتی چینی (TCM)، بر این باور بوده‌اند که زغال‌اخته دارای خاصیت دیورتیکی (ادرارآوری) می‌باشد. به عبارت دیگر، مصرف این میوه، تولید اوره را تقویت می‌کند و به این وسیله به عملکرد نرمال کلیه‌ها کمک می‌شود.

زغال‌اخته همچنین به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند و برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند مفید است. علاوه بر این زغال‌اخته باعث تقویت سم‌زدایی از کل بدن می‌شود.

پیشنهاد مطالعه : اگر به بیماری فشار خون مبتلا هستید و به دنبال اطلاعاتی پیرامون درمان آن هستید، می‌توانید به مقاله‌ای با عنوان ” درمان فشار خون ” که قبلا در این سایت منتشر شده است، مراجعه کنید.

5. خواص ضد باکتری و ضد ویروسی چشمگیر

زغال‌اخته همچنین دارای قدرت ضد باکتری و ضد ویروس می‌باشد. این عقیده وجود دارد که این میوه به علت داشتن سطوح بالای ویتامین C، که عامل طبیعی بسیار قدرتمند ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد التهابی می‌باشد، برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا نیز عالی است.

البته اگر می‌خواهید که از تمام این خواص زغال‌اخته بهره ببرید، باید آن را به صورت تازه مصرف کنید زیرا پختن و در واقع گرما دادن به آن محتوای ویتامین C آن را تخریب می‌کند.

پیشنهاد مطالعه : ما در مقاله‌ای جداگانه به بررسی تفاوت میان آلرژی و سرماخوردگی جهت شناخت دقیق این بیماری، پرداخته‌ایم که می‌توانید آن را با عنوان “سرماخوردگی یا آلرژی” مطالعه کنید.

6. غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها

زغال‌اخته، یک منبع از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد. آنتی‌اکسیدان‌ها به ما کمک می‌کنند تا سپری در برابر رادیکال‌های آزاد داشته‌باشیم. این میوه از ما در برابر ابتلا به بیماری‌های کرونیک (مزمن) دفاع می‌کنند.

7. خاصیت تب‌بری

این میوه یک تب‌بر است که به کم‌کردن اثرات تب و پایین آوردن دمای بدن به حالت طبیعی‌اش کمک می‌کند.

به صورت کلی افزودن زغال‌اخته به رژیم‌غذایی‌، باعث سالم‌تر شدن رژیم غذایی می‌شود، چرا که حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و موادمعدنی است.

زغال‌اخته نه تنها به سلامت کبد و کلیه‌ها کمک می‌کند، بلکه مصرف آن می‌تواند موجب کمک به آزادسازی موکوس از مجاری معده و روده و پاکسازی بدن از عفونت‌ها شود.

از طرفی هم مصرف زغال‌اخته تازه و پخته‌نشده، ورود آنتی‌اکسیدان‌ها به بدنمان را افزایش می‌دهد.

این میوه خوشمزه به عنوان یک آنتی‌هیستامین و ضد دیابت طبیعی نیز عمل می‌کند.

پیشنهاد مطالعه : برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیماری دیابت، می‌توانید به مقاله ” دیابت چیست؟ ” که قبلا در این سایت منتشر شده است، مراجعه کنید.

بیماری‌هایی که توسط زغال اخته درمان می‌شوند

  •  کمردرد
  • زانو درد
  • سرگیجه
  • وزوز گوش
  • خروج غیرارادی منی
  • تکرر ادرار
  • تب و لرز به خاطر نقص کبد
  • تپش قلب
  • نوراستنیا (ضعف اعصاب)
  • اختلالات قاعدگی
References:
1. www.fruitsinfo.com:cornelian cherry fruit
2. www.natureword.com:Cornelian cherry
3. elmaskincare.com:Cornelian Cherry

درباره نویسنده

مجله فیت شیپ

مجله فیت شیپ

با افزایش آگاهی و علمتون می‌تونید کیفیت زندگی و سلامت خودتون رو تا حد زیادی افزایش بدید؛ به همین سادگی! ما هم در مجله فیت شیپ به شما کمک می‌کنیم تا به بروزترین آموزش‌ها و مطالب علم سلامت، تغذیه، ورزش و سبک زندگی به زبان فارسی و بیانی ساده دسترسی داشته باشید!

دیدگاهی بگذارید